#<Attachment id: , content type:

8 onmisbare tips om zelf goede foto's te maken op de bouw

Ben je op de bouwplaats en wil je een project zelf op beeld zetten? En deze vervolgens delen via social media of je website? Lees deze 8 handige tips, zodat je mooie foto’s kunt maken op de bouwplaats.

1. Maak je lens schoon
Gedurende de dag kan er wat vuil op je lens komen, zeker op de bouwplaats. Een vuile lens geeft geen mooie foto, dus zorg ervoor dat je deze even schoonmaakt voordat je de foto neemt.

2. Houd je telefoon stabiel
Zorg dat je je telefoon stabiel houdt. Als je deze beweegt, krijg je wazige beelden.

3. Houd je telefoon recht
Je zou denken dat deze voor zich spreekt, maar toch gaat het nog vaak mis. Het makkelijkste kijkpunt is de horizon, maar ook gebouwen kun je hiervoor gebruiken. Zorg ervoor dat deze in een rechte lijn op je scherm staat. Een schuine foto komt minder professioneel over.

4. Zorg voor de juiste belichting
De juiste belichting is enorm belangrijk voor een foto. Fotografeer daarom altijd bij daglicht, en het liefst natuurlijk op een zonnige dag.

5. Denk aan je eigen schaduw
Vaak zien we toch nog dat mensen hun eigen schaduw op de foto zetten. Probeer dit te vermijden.

6. Niet (te veel) inzoomen
Foto’s worden onscherper als je inzoomt. Probeer dit dan ook zo veel mogelijk te vermijden.

7. Niet via WhatsApp versturen
Zodra je een mooie foto hebt geschoten, verstuur deze dan niet via WhatsApp. WhatsApp verkleint (comprimeert) foto’s, waardoor de kwaliteit enorm achteruit gaat. Zorg dat je de foto rechtstreeks op social media plaatst, of deelt met iemand anders via bijvoorbeeld WeTransfer. Dit kan ook op je telefoon middels de gratis app van WeTransfer.

8. Beeldbewerking
Wil jij de foto’s helemaal optimaal krijgen dan is het aan te raden om een bewerkingsapp te gebruiken. Twee apps die wij aanbevelen zijn VSCO en Lightroom mobile. Deze apps zijn ook geschikt om de beeldformaten te wijzigen voor social media.

Ga je voor het beste resultaat?
Voor het beste resultaat gebruik je een spiegelreflexcamera. Deze geven het beste resultaat. Wij beschikken over de beste camera’s om jouw bouwproject vast te leggen. Neem gerust eens contact op!